Jump to content

1993 MkIII 1.8CL Estate - Petrol


Kieran
 Share

Recommended Posts

 Hi

I’m hoping for some advice on a problem with the monopoint throttle body. Engine fires up and then dies instantly. When I restart the same problem. The rubber throttle body mount (gasket) split and the running problem started after replacing the rubber mount. I’ve cleaned the throttle body and replaced the air idle switch. Is it likely the monopoint fuel injector is faulty and is causing the problem or is it possibly something else? (I’m wonderingif it is possible to test the injector before tracking down a replacement?). Fuel is getting through when turning over the engine with the starter motor.

Any advice greatly appreciated.
Thankyou

Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...

Hi again 

I changed the accelerator switch ECU and the car now runs for about a minute. Engine shuts off with a few misfires then won’t start for a couple of minutes. Restarts runs for a minute misfires and shuts down again. Any ideas on what’s causing this. 
 

Thankyou

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share



×
×
  • Create New...